Kuku lele nikad ne pali. Nikad nije palilo. I nikad nece paliti.

Tuesday 24 December 2013

Cetiri indijska principa

Prvi princip kaže: "KOGA GOD SUSRELI, TO JE ONAJ PRAVI."

To znači da niko ne ulazi u naš život slučajno. Svi oni koji nas okružuju, bilo ko s kim ste u odnosu, predstavlja nešto - bilo da nas treba nečemu naučiti ili da nam pomogne da popravimo trenutnu situaciju.

Drugi princip kaže: "ŠTA GOD DA SE DOGODILO JE JEDINA STVAR KOJA SE I MOGLA DOGODITI"

Ništa, apsolu tno ništa od onoga što smo doživeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najnevažniji detalj. Nema "...da sam to barem učinio drugačije... tada bi i situacija bila drugačija!" Ne. Ono što se dogodilo je jedina moguća stvar koja se mogla dogoditi i moralo se dogoditi - da bismo naučili lekciju kako bismo se poerili ka napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego.

Treći princip kaže: "SVAKI TRENUTAK U KOJEM NEŠTO ZAPOČINJE JE PRAVI TRENUTAK."

Sve počinje u tačnom trenutku, niti prerano niti prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu - to je tu, spremno da započne.

Četvrti i poslednji princip kaže: "ŠTO JE GOTOVO, GOTOVO JE."

To je tako jednostavno! Kada nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to pustimo i krenemo dalje.

Mislim da nije slučajno da upravo Vi sada ovo čitate.

Ako su vas ove reči dirnule, to je zato što vam je upravo ovo (saznanje) bilo potrebno i što razumete da ni jedna jedina snežna pahuljica ne može pasti na pogrešno mesto.

Budite dobri prema sebi.
Volite celim svojim bićem.
Uvek budite radosni.


No comments:

Post a Comment