Kuku lele nikad ne pali. Nikad nije palilo. I nikad nece paliti.

Sunday 30 March 2014

Nase prirodno pravo da sijamo u svom punom sjaju!

Zar ne bi bilo divno da smo uspesni u svemu cega se latimo? Zar ne bi bilo divno da je svaki dan ispunjen uspehom? Zar ne bi bilo divno da u svemu sto nam se desava pronadjemo radost i duboki smisao?

Ako ste citajuci ove upitne recenice  tiho u sebi davali pozitivan odgovor, to je prirodno. Potpuno je normalno da zelimo da smo uspesni, radosni i da nadjemo smisao u onome sto nam se dogadja. Kao sto nase bice ne razmislja o tome da li je u redu da dise vec mi jednostavno disemo. Nikada se ne bavimo pitanjem da li vazduha ima dovoljno za sve i da li ce mozda nasim udahom neko biti uskracen za kolicinu vazduha koju smo za sebe prigrili. Mi jednostavno disemo zato sto postojimo, zato sto je to prirodan proces. I zaista bi bilo divno da i uspeh posmatramo na isti nacin.

Dolaskom na ovaj svet dobili smo beskrajnu mogucnost da disemo, da volimo  i da se razvijamo. Uspeh je ono sto nam je dato samom cinjenicom da postojimo. Da nije tako ne bi bilo ni potrebe da budemo deo ovog cudesnog procesa koji zovemo zivot. Ziveti znaci razvijati se, cvetati i siriti svoje granegrleci prilike, radosti i prosperitet. Svi zasluzujemo uspeh samom cinjenicom da smo tu i sto pre osvestimo lakse ce nam biti da ga prepoznamo u svakom trenutku. Uspeh nije ono sto tek treba da se desi. Uspeh je ono sto se desava sada. Uspeh je sve ono sto je ucnilo da danas budemo ono sto jesmo i svaki onaj korak naseg puta kojem cesto umemo da damo etiketu "greska" jeste isto tako deo sire slike naseg rasta i predstavlja jos jedan kamencic u mozaiku zivotnog uspeha koji stvaramo.

GLEDAJMO NA ZIVOT KAO NA NEPONOVLJIVI DAR KOJI NAM JE DAT SA CILJEM DA IDEMO NAPRED

Bilo bi divno i korisno prihvatiti ovu ideju jer vera da je zivot sam po sebi uspeh cini da nam, bas kao i disanje, uspeh postane prirodan proces. Ne razmisljajmo o tome da li ga ima dovoljno za sve, da li smo dovoljno sposobni da ga ostvarimo i da li je mozda nase vreme za uspeh proslo. Gledajmo na zivot kao na neponovljnivi dar koji nam je dat sa ciljem da idemo napred. 

Kako god da se u ovom trenutku osecate, sta god da se u zivotu dogodilo, koliko god puta da ste bezuspesno pokusali da svoj zivot ucinite boljim i lepsim - ne odustajte! Ne odustajte od zivota i osvestite cinjenicu da su sve iskustva kroz koja ste prosli citavo jedno bogatstvo. 

Nekada je potrebno da mnogo vode protece da bi od zrna peska nastao prelepi biser. To je proces koji moze da potraje ali rezultat je ono u sta je vredelo verovati. Nikada ne znamo sta moze da dodje, sta moze da se dogodi ili sta bi bilo kad bi bilo. Zato je vazno i korisno da se setimo kako je svaki trenutak sma po sebi uspeh i da uvek imamo snagu da nastavimo da koracamo dalje. Setite se svih onih prica o uspesnim sportistima koji su pred svoj najveci uspeh razmisljali o tome da odustanu. Ali su ipak iz nekih neobjasnjivih razloga nastavili. Sigurno ste mnogo puta culi kako je stotine "bezuspesnih" pokusaja bilo potrebno pre nego sta je nastala sijalica ovakvu kakvu danas znamo. Ono sto je sve najuspesnije umetnike, pronalazace, sportiste dovelo do vrhunskih rezultata jeste bila upornost, vera i to sto nisu odustali.

Znajte da je svaki naizgled bezuspesan pokusaj samo je jedan, vise nego potreban, deo u ukupnoj kreaciji vaseg licnog uspeha. Znajte da ste vec sad biser, a secanje na zrno peska je samo podsetnik da zivot jeste cudo i da je svaki njegov segment samo vestina i dodatna snaga koja nam je bila potrebna da dozivimo svoju velicanstvnost i zasijamo u svom punom sjaju!



Tekst: Sinisa Ubovic za Sensa Magazin, mart 2014

No comments:

Post a Comment